De vierende kerk - veelgestelde vragen

> Home

Wat is de inhoud van De vierende kerk?
De vierende kerk
bevat de orde van dienst, de lezingen volgens het rooster van de rooms-katholieke kerk, enkele gebeden en teksten ter overweging voor de zondag. De vierende kerk biedt u al het materiaal dat u nodig hebt om liturgie te vieren echter zonder gezangen.

Komt De vierende kerk in plaats van De zondag vieren?
Nee, De vierende kerk is een nieuwe uitgave náást De zondag vieren. Bedoeld voor die vieringen waarin u een geheel eigen liedkeuze maakt, met behulp van liedbundel, bijlage of beamer. Zo is o.a. een combinatie-abonnement mogelijk (zie ook de laatste vraag).

Waarom een uitgave zonder gezangen?
Het aantal gezangen voor de liturgie is bijzonder groot. Dichters als Henk Jongerius, Huub Oosterhuis, Willem Barnard, Andries Govaart en Sytze de Vries hebben vele teksten geschreven, componisten als Bernard Huijbers, Antoine Oomen, Tom Löwenthal, Willem Vogel en Jan Raas hebben talrijke melodieën gemaakt. Dan zijn er nog de gezangen uit Taizé en Iona, de liederen uit Eva’s liedboek, het materiaal uit het Abdijboek – te veel om op te noemen. Parochies en geloofsgemeenschappen hebben in de loop der jaren hun eigen repertoire voor de liturgie opgebouwd.
Sommige gemeenschappen kunnen daarom niet goed uit de voeten met de (immers beperkte) liedkeuze in onze reguliere uitgave. Voor hen volstaat een eenvoudige uitgave met alleen de orde van dienst, de lezingen en de gebeden. Voor de gezangen kan dan gebruik gemaakt worden van een liedbundel, een bijlage met gezangen of een beamer.

Wanneer wordt De vierende kerk in productie genomen?
De Vierende kerk wordt in productie genomen vanaf advent 2011.

Verschijnt De vierende kerk voor alle zon- en feestdagen?
Ja, de vierende kerk verschijnt voor alle zon- en feestdagen met uitzondering van de dagen van de Goede Week. Dus voor Palmzondag, Witte Donderdag, Goede Vrijdag en Paaswake is geen exemplaar van De vierende kerk beschikbaar. U kunt voor deze dagen het boekje De zondag vieren bestellen.

Wat kost De vierende kerk?
Vanaf 25 exemplaren betaalt u per boekje € 0,14 (14 eurocent).
Indien u een persoonlijk abonnement neemt van 1 exemplaar per week, kost u dit € 0,40 (veertig eurocent) per boekje.
De genoemde prijzen zijn exclusief onze verzendkosten.
U bestelt De vierende kerk bij voorkeur in veelvouden van 25 exemplaren (dus 25, 50, 100, 125 enz.).


Wij willen graag 5 exemplaren per week ontvangen om te gebruiken bij de voorbereiding van de liturgie. Wat kost ons dat?
U betaalt dan vijf keer de prijs van het persoonlijk abonnement, per week is dat vijf maal € 0,40 = € 2,00. Per jaar betaalt u dan, uitgaande van 60 boekjes per jaar: € 120,00.


Moet ik elke week evenveel boekjes afnemen?
Dat heeft wel onze voorkeur. U kunt echter per half jaar de aantallen doorgeven bij onze abonnementenadministratie (0413-293480 of administratie@drukkerijberne.nl).


Kan ik de ene week De zondag vieren (met gezangen) en de andere week De vierende kerk (zonder gezangen) afnemen?
Ja, dat kan! U kunt een combinatie-abonnement nemen. U kunt zelfs voor hetzelfde weekend bijvoorbeeld 50 exemplaren van De vierende kerk afnemen en 150 van De zondag vieren. Alle combinaties zijn mogelijk. 

Hoe bestel ik De vierende kerk?
U kunt uw bestellingen doorgeven aan de abonnementenadministratie per telefoon: 0413-293480 of per email: administratie@drukkerijberne.nl

Staat uw vraag hier niet bij of wilt u meer informatie, mail dan naar redactie@wlh.nlWerkgroep voor
Liturgie Heeswijk
Abdij van Berne
Abdijstraat 53
5473 AC Heeswijk
tel: 0413-293480
info@wlh.nlVolg ons op: